dimarts, 6 de novembre del 2007

PFC: Esbossos 3

Després d’analitzar les dues opcions de les que disposàvem (veure anteriors articles), hem pres decissions importants sobre el nostre projecte.

Ens hem decantat per la primera que us vam presentar, la inspirada en els paravents o “biombos”. Les raons són clares: en primer lloc comparteixo l’opinió del meu tutor (opinió que apareix com a resposta d’un dels articles) de que aquesta opció s’adapta molt millor a l’arquitectura i al mobiliari d’oficina existent. Aquest fet faria decantar per sí mateix la balança al seu favor, ja que és bàsic si estem dissenyant un moble separador per l’espai de treball, però altres raons també ens fan pensar que la decisió és correcta.
Aquesta opció em permet treballar el mòdul d’una forma més directa, podent així generar el volum de les peces d’una forma més fàcil. Dissenyant una estructura de formes netes i senzilles podré ser més creatiu i tindré molta més llibertat a l’hora de dissenyar els diferents complements del separador ja que, si afegim peces complexes a un esquelet ja de per sí complex podem arribar a tenir un objecte massa caòtic.
A més el biombo permet que el separador es pugui re col·locar d’una forma més dinàmica si les necessitats canvien, premissa bàsica del meu projecte. Les diferents peces estaran articulades i equipades amb rodes de manera que podrem estirar i plegar el moble d’una forma fàcil.
El proper pas serà anar definint de mica en mica l’aspecte del separador. Jo treballo habitualment a les fases inicials del projecte amb llapis i paper, de manera que aniré penjant progressivament esbossos cada cop més detallats a mida que el projecte avanci.
Ara mateix estic treballant l’aspecte general del separador, pensant en com resoldré els requisits que m’he proposat acomplir mentre penso en la imatge general que tindrà el moble.



A l’esbós superior podeu veure com podria ser l’esquelet que suportarà les diferents peces del separador. Aquest esquelet es podrà unir amb altres peces iguals que ell mitjançant ròtules, de manera que les peces podran pivotar entre elles exactament igual que un paravent normal.
El marc exterior d’aquestes peces serà amb molta probabilitat metàl·lic (alumini o acer). La peça horitzontal central és la que contindrà les conduccions de llum, telèfon i antena. Ha d’estar situada a una alçada superior a la del taulell de les taules, de manera que endollar un ordinador o una impressora sigui una acció fàcil.

En el segon dibuix podeu veure un petit esquema d’una part completa de separador amb els seus complements incorporats. Aquests accessoris s’haurien de poder posar i treure amb relativa facilitat per si les necessitats canvien. També podeu apreciar una secció de la part central del separador (les conduccions) juntament amb la connexió que podria unir els cables de dues seccions diferents.

1 comentari:

Anònim ha dit...

alex, veo que el proyecto va tomando un rumbo mas claro y definido.
La propuesta de que sea un módulo muy simple al que "enrriqueceremos" con los complementos creo que es una buena fórmula para el desarrollo del proyecto.
Demás está decirte que la super simplicidad comporta el riesgo de caer en algo con poca identidad, pero si somos concientes de ello estoy seguro que podremos articular simplicidad con identidad sin problema en el producto.
Respecto a la estructura base que planteas el elemento central donde pasar cables tendría que ser un elemento muy sutil para que no te condicione demasiado la imagen del panel separador. La posición por encima de la mesa puede ser cómodo al usar pero sin lugar a dudas genera un caos de cables y elementos que perturban/ensucian la imagen limpia y simple del panel.
Tal vez podrías tener las conexiones en el módulo mesa y que este se conecte de forma automática al panel a través de enchufes que estan en el canto de la mesa. De esta forma podrías esconder todo el cablerío en un compartimiento especialmente dedicado a estos casi inevitables elementos pero que forma parte de la mesa y no del panel separador.
Parece que estamos en el momento de comenzar a definir los complementos de los paneles (mesas, estantes, cajones, etc) y la manera en que estos se comunican y conectan a los paneles.
adelante!!