dimarts, 27 de novembre del 2007

PFC: Definint el mòdul bàsic


Abans de posar-me a dissenyar els diferents complements de que disposarà el separador he volgut fer una prova sobre com pot ser la forma final del mòdul bàsic de separació. Per fer-ho he aparcat el llapis i el paper momentàniament per fer proves de forma utilitzant el Freehand -programa al que per cert li queden quatre dies-. Gràcies a l’ordinador he pogut anar fent mil i una variants ràpidament -quadrat, rodó, més radi, menys, etc- fins que he arribat a una que m’agrada bastant i que trobo coherent amb el meu briefing inicial.
El resultat es pot veure a la imatge superior (clicant sobre ella se us ampliarà amb la majoria d'exploradors), es tracta d’una representació de tres mòduls bàsics units entre ells amb alguns complements afegits: una taula i dos tipus de contenidors.
El mòdul bàsic és una peça de proporcions rectangulars amb un travesser central per tal de contenir els cables i allotjar els possibles endolls. Un esquelet metàl·lic envolta tot l’objecte donant-li més entitat i resistència. Tal i com podeu veure a la imatge inferior està dividit en dues meitats –superior i inferior- per tal de donar més possibilitats a l’usuari si vol treure la meitat superior. Hem pensat en la possibilitat de dissenyar dues formes d’estructura, una arrodonida i l’altra completament quadrada, però deixem la idea en standby per treballar-la després, ja que complicarà el disseny dels altres complements, de manera que de moment ens quedem només amb la primera. Veiem també el que hem anat dient en articles anteriors: hi hauran molts acabats diferents pels panells divisors -en aquest cas per exemple tindríem plàstic groc i fusta de roure- per tal de que s’adaptin a ambients molt variats. Un cop decidit això, i si el meu tutor no em recomana el contrari, passaré a esbossar els diferents complements del separador. També vull treballar el travesser central per donar-li la màxima lleugeresa possible de manera que no trenqui la imatge global de l’objecte, perquè potser ara té massa pes visual. Us emplaço al proper article per veure com evoluciona el PFC.